United Network B4C AB
  • Nyhetsbrev
  • Login
  • Meny 
    • Våra produkter
    • Vår teknik
    • Våra verktyg
    • Genomförande
    • Om oss
    • Om oss
    • Våra kunder
    • Samverkanslösningar
    • Örjan Melin
    • Tina S Melin

United Network B4C AB

Om oss

Vi sänker kostnaderna för samhället och ökar värdet på fastighetsbeståndet samtidigt som vi skapar en bättre livsmiljö för både de boende och näringsidkarna i ett område, på flera sätt.

Där människor trivs minskar problemen samtidigt som de sökbara medierna fylls med positiv information som skapar stora ekonomiska värden för området. Alla som står i begrepp att flytta till en ny ort Googlar alltid dit först.

Örjan Melin

Initiativtagare och grundare till United Network B4C AB.

Örjan är högskoleutbildad systemarkitekt från Uppsala Universitet och har även en examen från Internationella Ekonomprogrammet i samma stad. Dessutom har han en master i Entreprenörskap från Stockholms Universitet vilket skapar en mycket fruktsam kombination.

Grundfilosofin som genomsyrar allt United Network gör kommer från IT-världens affärslogik men vi jobbar med stadsdelsutveckling. Vi drar nytta av den snabba utvecklingen inom teknikområdena och tar de bästa affärsstrategiska bitarna därifrån och översätter till människor, kassaflöden och mjuka värden som livskvalitet i våra utvecklingsområden.

Att t.ex. se de äldre som ett kostsamt vårdproblem och försöka hitta lösningar som underhåller dem för att skapa en social dräglig tillvaro är ett sätt. Att se dem som en outnyttjad resurs och skapa mötesplatser på restauranger under udda tider och där ge dem förutsättningarna för att kunna arrangera t.ex. midsommarfirande för ökade turismintäkter till området är ett annat.

I grund och botten handlar det om ett lite annorlunda förhållningssätt till den invanda bilden av kapitalism säger Örjan. Vi har våra rötter i programmeringsvärlden och är uppväxta med Open Source som en viktig beståndsdel i modersmjölken. Tänk om vi kan hjälpa fler områden än den digitala världen att dela resurser, visioner och kassaflöden?

Vi kallar vår ekonomiska modell för cellekonomi och är en direkt kopia av den affärslogik som t.ex. mobiltelenäten är uppbyggda kring, viket i sin tur är en direkt kopia av hur naturen själv är uppbyggd.

Örjan är intresserad av miljöfilosofi och har som experiment renoverat sitt badrum, kök, hall, sovrum och vardagsrum på Östermalm till nästan 100% av byggavfall och containerfynd.

Samverkanslösningar

Våra engagemang i olika områdesutvecklingsprojekt har den gemensamma nämnaren att vi med enkla medel kan leverera både ökad livsglädje, tryggare bostadsområden, minskade kostnader för skadegörelse och stor ekonomisk nytta åt fastighetsägare, stadsdelsförvaltningar, lokala företag och privatpersoner.

Vi initierar nya bestående events i utrymmet mellan redan befintliga funktioner i ett lokalsamhälle som gör att de boende och företagen i ett område kan känna stolthet och en gemenskap. Detta leder i sin tur till att positiva upplevelser beskrivs på olika sökbara sociala medier vilket blir uppgifter som personer får upp när de googlar ett område de funderar på att flytta till.

Att caféets ägare hälsar på en vid namn när man går förbi eller att det finns möjlighet att beställa upp frukost på sängen till lägenhetsdörren eller gå ner och hämta 4 kostnadsfria frallor i bageriet varje lördag gör mycket större nytta för det ekonomiska värdet på ett område än att det finns lekplats, gatubelysning eller strandpromenad.

Ändå kostar våra projekt bara en bråkdel mot traditionella ansatser.

Det är viktigt att komma i kontakt med så många boende och verksamma som möjligt i ett område för att bygga gemenskapen utifrån deras önskemål. Det är engagemang, delaktighet och genuinitet som bygger de verkligt stora ekonomiska värdena i ett område.

Tina S Melin

Tina Schagerström Melin har en fil mag. i samhällsplanering med nationalekonomisk inriktning och kompletterande utbildningar i bl.a. projektledning, ekonomi och kommunikation från Stockholms Universitet.

Tina har under den senaste tiden arbetat med regional utveckling och triple helix-konstellationer/kluster på Tillväxtverket.

Dessförinnan arbetade Tina på Transportstyrelsen dels med regelverk och dels med strategiska frågor och omvärldsbevakning för luftfartssektorn.

Hon har också arbetat som konsult på Inregia/WSP med analys och uppföljning samt utredningar inom regionalekonomiska frågor med fokus på entreprenörskap, innovation, näringslivsutveckling men även med detaljhandelsstudier.

Tina har även arbetat på SIKA med transportekonomiska frågor.

Våra kunder

Vi arbetar med visionära, mogna och ambitiösa fastighetsägare eller områdesutvecklare som strävar efter ökad dragningskraft till sina områden och en hållbar utveckling.

Städer har blivit motorerna i ekonomiskt välstånd och utveckling. Under de kommande två årtiondena beräknas den globala medelklassen expandera med ytterligare tre miljarder människor - många av dem kommer att flytta till städer där de letar efter bättre livskvalitet - inbegripet hälsa, livsstil, jobb och sociala möjligheter.

Vi definierar levande samhällen som ett stort antal kriterier, men vi fokuserar på de fakta som medborgarna väljer att berätta om för sina vänner på sociala medier. Vi anser att värdet av ett område utgörs av summan av den positiva information som nya spekulanter hittar när de googlar på områdesnamnet.

Därför fokuserar vi på socialt och kulturellt kapital när vi planerar och höjer både det ekonomiska värdet och boendevärdet på ett geografiskt område. Vi tar tillvara på styrkan från medborgarna själva när vi genomför ett områdesutvecklingsprojekt, vilket både sänker kostnaderna och gör att vi kan nå våra kunders mål snabbare.

Vi uppnår även andra positiva effekter som ökad integration, jobb åt unga och sänkta kostnader för äldreomsorgen, samtidigt som vi skapar ett mer levande och hållbart område.

Vår sociala arkitektur går att bre ut över redan befintliga områden och är anpassningsbar efter våra kunders önskemål. Dessutom kräver den inga investeringar i fysiska anläggningar utan vi tillför enbart värde genom att nyttja redan befintliga möjligheter bättre och på nya sätt.

Exempel på kunder som vi jobbat och jobbar åt inom den offentliga sektorn är Stockholms Business Region Development och inom den privata, Atrium Ljungberg AB.