Vi inleder med att gå runt och prata med de lokala näringsidkarna och ställer samman deras behov och önskemål. Ett av de caféer eller restauranger som finns i området får sedan utgöra bas för de fortsatta aktiviteterna.
Läs mer
Vi ställer samman utbudet med efterfrågan och kopplar ihop de outnyttjade resurserna och den kompetens som finns i området med ortsbefolkningens efterfråga. Varje efterfråga utgör en egen enhet med sitt eget varumärke och sitt eget gränssnitt. Förslagen presenteras därför inte till alla som en generell grupp utan bostadsrättsföreningarna får sitt förslag med sitt egna gränssnitt till sina funktioner och nätverkskontoret sitt, äldrevårdsområdets mottagare sina personliga gränssnitt och de båt, bil eller cykelpooler som vi initierar ovanpå redan befintliga objekt, sina respektive gränssnitt.
Vi tar in feedback på våra förslag från alla de som varit med och lämnat önskemål och förslag, både de boende och näringsidkarna.
De funktioner och aktiviteter som vi gemensamt kommit fram till gagnar området som helhet och fyller både leverantörernas och de boendes önskemål drar igång.
Under hela genomförandeprocessen jobbar vi med de personer som sedan kommer att vara kontaktpersoner för de olika funktionerna. En båtpool kommer t.ex. att skötas lokalt av de personer vi tecknat kontrakt med för tillgång till båt mot arbetsinsatser. Ägandet kommer fortlöpande ske genom att de som tecknat kontrakt säljer sina nyttjanderätter vidare med samma avtal som de själva ingick. Nätverkskontoret kommer drivas av de hyresgäster som var med under initieringsfasen med samma regler och villkor som gällde när de själva flyttade in. Nästa hyresgäst skolas in av de äldre. O.s.v.